Verzekeringen in mede-eigendom

Brand gebouw, inboedel, inbraakschade, diefstal, aansprakelijkheid, ongeval, burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand… De waaier aan verzekeringen lijkt soms eindeloos. Welke verzekeringen hebt u zeker nodig en welke polissen zijn voor de Vereniging van mede-eigenaars (VME) van toepassing? Om u een eind op weg te helpen, bespreken we hier de belangrijkste polissen en hun kenmerken.

Lees meer: Verzekeringen in mede-eigendom

10 tips om overlast te vermijden bij verbouwen in een privatief appartement

Meer en meer eigenaars kiezen ervoor om hun pas gekocht appartement eerst grondig te renoveren. Ze profiteren immers niet alleen van gunstige hypothecaire leningen, ook de rentes voor renovatieleningen zijn vandaag aantrekkelijk laag.

Naast deze positieve noot weerklinkt er jammer genoeg vaak ook een andere: het uitvoeren van verbouwingswerken is al te vaak een bron van overlast voor de andere bewoners. Lawaai is natuurlijk nooit te vermijden. Maar als verbouwende mede-eigenaar kan u wel zoveel mogelijk rekening houden met de buren, bijvoorbeeld door te vermijden dat er in de gemeenschappelijke delen vuil of rommel blijft liggen.

We geven u graag 10 nuttige tips om de goede vrede met uw buren ook tijdens uw verbouwing te bewaren.

Lees meer: 10 tips om overlast te vermijden bij verbouwen in een privatief appartement

Ieder zijn laadpaal

In veel appartementsgebouwen komt de vraag van eigenaars om een laadpaal voor een elektrische wagen te mogen plaatsen. Het is duidelijk dat de Vereniging van Mede-eigenaars (VME) de komende jaren een goede oplossing zal moeten bieden. De elektrificatie van het wagenpark zit immers in een stroomversnelling.

Lees meer: Ieder zijn laadpaal

Groen Zuid, duurzaam wonen tussen centrum en natuur.

Groen Zuid

Op de oude bedrijfsterreinen van Scanfil in Hoboken legt ontwikkelaar CORES de laatste hand aan Groen Zuid. Wat 10 jaar geleden startte als een vooruitstrevend idee is vandaag een duurzaam woonproject en een echte meerwaarde voor de stad. Groen Zuid toont dat “wonen in de stad” en “ruimte om te leven” wel degelijk hand in hand kunnen gaan. De slimme keuzes voor duurzaamheid, wooncomfort, verscheidenheid in woningtypes en groene open ruimtes, dragen allemaal bij tot meer woonplezier en een hoge levenskwaliteit.
Lees meer: Groen Zuid, duurzaam wonen tussen centrum en natuur