Stijging van de energieprijzen

De berichtgeving rond de Europese energiemarkt en het stijgen van de prijzen beheerst al enige tijd het nieuws. We kunnen er inderdaad niet om heen: de prijs van aardgas en elektriciteit is op korte tijd enorm gestegen. Hoe komt dit? Vanwaar komt deze onvoorspelbare forse stijging? En wat met de lopende energiecontracten?

Lees meer: Stijging van de energieprijzen

Mag u nog verwarmen met stookolie?

Stookolie of mazout is in ons land lang een belangrijke bron van energie geweest. Vandaag is het wel duidelijk dat verwarmen met stookolie erg belastend is voor het milieu. In het kader van de klimaatdoelstellingen en de omslag naar meer duurzame, hernieuwbare energie heeft de Vlaamse regering beslist om vanaf 1 januari 2022 beperkingen in te voeren. Als u verwarmt met stookolie mag u dat nog blijven doen, maar het plaatsen van nieuwe ketels zal in bepaalde gevallen niet meer toegestaan zijn. De regels gelden zowel voor woningen als niet-residentiële gebouwen.

Lees meer: Mag u nog verwarmen met stookolie?

4e coronagolf: nieuwe maatregelen voor de algemene vergadering

Nu de vierde corona-golf volop over ons land trekt zijn er ook weer nieuwe maatregelen voorzien voor de Algemene Vergadering van Mede-eigenaars. Deze maatregelen gelden sinds 27 november 2021 en blijven van kracht tot nader order. In de praktijk betekent dit vandaag dat Algemene Vergaderingen uitgesteld dienen te worden tot ze opnieuw fysiek mogen doorgaan.

Lees meer: Update vierde coronagolf: nieuwe maatregelen voor de algemene vergadering