Mede-eigenaars mogen niet lukraak een laadpaal installeren

We informeerden u hier al eerder over de obstakels en vragen rond het installeren van laadpalen aan appartementsgebouwen. (Lees onder andere “Ieder zijn laadpaal”). Het thema blijft zeer actueel. Er komen meer en meer elektrische wagens. Als bedrijfswagen zijn ze fiscaal interessant en met de stijgende brandstofprijzen zijn ook meer en meer particulieren geneigd om over te stappen. De uitdaging ligt voor elke VME op tafel om een toekomstbestendig antwoord te bieden op de vraag naar laadpalen. Ondertussen zetten veel individuele mede-eigenaars de stap om zelf een eigen laadpaal te plaatsen.
lees meer over Mede-eigenaars mogen niet lukraak een laadpaal installeren

Mijn grond is mogelijk vervuild. Wat nu?

Ovam, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, roept de hulp in van eigenaars die vermoedelijk een verontreinigde grond bezitten. Zij doet dit in het kader van het onderzoek van ruim 85.000 Vlaamse risicogronden. Het doel hiervan is om tegen 2028 alle risicogronden onderzocht te hebben en om tegen 2036 op alle historisch verontreinigde gronden minstens gestart te zijn met de sanering. Dit om een gezonde omgeving te creëren voor wonen, werk en ontspanning.
lees meer over Gratis saneren van vervuilde percelen

Ontbinding van huurcontract voor het houden van huisdieren

In het Leuvense deed een vrederechter uitspraak over het ontbinden van een huurcontract in het nadeel van een huurster die met talrijke katten leefde in een appartement. Dit gebeurde op aandringen van de mede-bewoners van het gebouw die last hadden van geurhinder. Er werd beslist dat de huursters en haar katten het appartement moesten verlaten. Ook de verhuurder stond achter het besluit.
lees meer: Ontbinding van huurcontract voor het houden van huisdieren